Történetünk

A Cobra Control Kft. gyökerei még a 80-as évekre nyúlnak vissza, amikor alapítónk, a Cobra Computer Kft. egyike volt azoknak a cégeknek, amelyek Magyarországon személyi számítógépek összeszerelésével és értékesítésével kezdtek foglalkozni. A Cobra Computer Kft. emellett kifejlesztett egy Cobra Conto nevű ügyviteli programcsomagot, és a cég az Advantech mérésadatgyűjtő termékeket is forgalmazta. Az Advantech disztribúció elvesztését követően 1993-ban a Cobra Computer Kft. a National Instruments-szel kötött disztribútori megállapodást, ezzel biztosítva a méréstechnikai üzletág fennmaradását. A National Instruments termékek forgalmazását azonban egy újonnan alapított cég keretein belül kezdték meg, ez lett a Cobra Control Kft.

Az induláskor az ügyvezető igazgató és az első dolgozók egyaránt a Központi Fizikai Kutató Intézet (KFKI) munkatársai közül kerültek ki, és hamarosan a cég is e nagy múltú intézmény telephelyére költözött. A disztribútori munkával párhuzamosan felépítettünk egy saját mérnökcsapatot és így a forgalmazott termékekre alapozva kezdettől fogva kész rendszereket is szállítottunk. A 90-as évek stagnáló üzletmenete után a 2000-es évek fordulója rohamos fejlődést hozott. A gyors fejlődés hátterében elsősorban a Magyarországra települt nemzetközi autóipari és elektronikai gyártócégek teszttechnikai beszerzései álltak, így a Cobra Control Kft. hamarosan e területek szakértőjévé vált.

A teszttechnikára való specializálódás fontos állomásai voltak a Göpel Electronic és Digitaltest cégekkel kötött disztribútori megállapodások (2003 ill. 2004). A National Instruments-el való disztribútori kapcsolat 2008-ban megszűnt, velük azóta Alliance Partnerként működünk együtt. 2012-ben a Cobra Computer Kft. és annak tulajdonosa eladták a Cobra Control Kft-ben lévő részesedésüket, azóta a két cég tulajdonosi háttere teljesen elkülönül egymástól.

A 2008-2009-es években a Cobra Control Kft. a kedvezőtlen világgazdasági környezet ellenére újra gyors növekedési pályára lépett, amelynek motorja már alapvetően a saját engineering tevékenység lett. A meglévő infrastruktúrális keretek ehhez hamarosan szűkké váltak, ezért 2014-ben az FMV Ipari Parkba költöztünk. Az új telephely lehetővé tette a létszám, és ezzel párhuzamosan üzleti eredményeink gyors növelését, saját forgácsoló géppark kialakítását. Az új környezetben kapacitásban és új kompetenciákkal egyaránt megerősödve igyekszünk megrendelőink segítségére lenni szakmai és üzleti céljaik elérésében.